Sosyal medya, günümüzde birçok kişinin hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Ancak bu dijital platformlar, bazen kendi kuralları ve dinamikleri içerisinde bir çeşit ‘vahşi batı’ya dönüşebiliyor. İnsanlar, fikirlerini özgürce ifade edebilme hakkını kötüye kullanarak, başkalarına hakaret etme yoluna gidebiliyorlar. Bu durumda, hakarete uğrayan kişilerin yargıya başvurması gerekiyor. Ancak işin ilginç yanı, bazı kişilerin bu durumu bir gelir kapısı olarak görmesi ve hakaret davaları aracılığıyla para kazanmayı hedeflemesi.
NTV’de yer alan habere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda görevli Savcı Ahmet Özel, hakkın kötüye kullanımı konusunda önemli bir karara imza attı.
Savcı Özel, şikayette bulunan kişinin birçok hakaret davasında davacı olarak yer aldığını fark etti.
Özel, kararında önce, şikayetçinin kendine hakaret ettirmeyi bir meslek haline getirdiğini belirtti.
Savcının kararı avukat tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Kararda “Müştekinin halihazırda şikayetçi olduğu birçok benzer dosya bulunuyor.”, “Sosyal medya paylaşımlarıyla diğer kullanıcıların kendisine hakaret etmesini sağlıyor.”, “Kullanıcıları bu eylemlere iterek kendisine menfaat sağlamaya çalışıyor.” ifadeleri vurgulandı.
Şikayet, “Kamu adına kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” kararıyla geri çevirildi.